VNU

 

Deelname

De Strategie Summit Onderwijs is een exclusieve, kleinschalige 24-uurs bijeenkomst voor circa 60 onderwijsbestuurders uit de hele onderwijskolom. De kwaliteit en het strategische niveau van de deelnemersgroep is de kern van de Strategie Summit. De genodigdenlijst wordt daarom samengesteld uit het netwerk van nieuwe en bestaande deelnemers en de Raad van Advies, waarna iedere genodigde een persoonlijke invitatie ontvangt.

Sector

De kerngroep deelnemers zijn werkzaam in de gehele onderwijskolom: primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs, wetenschappelijk onderwijs en particulier onderwijs. Daarnaast betrekken wij een select aantal topambtenaren, brancheverenigingen en docenten bij de bijeenkomst.

Niveau

De kern van de deelnemersgroep bestaat uit onderwijsbestuurders van primair- tot en met wetenschappelijk onderwijs. Deze groep wordt aangevuld met een aantal docenten, schoolleiders, beleidsmakers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van kennis- en brancheorganisaties.

Deelname

De volgende Strategie Summit Onderwijs vindt plaats op 26 & 27 mei 2016. Kwaliteit staat bij de Strategie Summit voorop. Daarom bieden wij onze deelnemers een kwaliteitsgarantie: bij ontevredenheid restitutie van deelnamebedrag. De waarde van de bijeenkomst is €1.295 (excl. BTW). Wilt u meer informatie over deelname? Neemt u dan gerust contact met ons op.
 
 

Thema 2015

Tijdens de afgelopen editie van de Strategie Summit Onderwijs stond onderstaand thema centraal. De thema’s zijn in overleg met de Raad van Advies en de partners samengesteld en zullen ongeveer vijf maanden voor aanvang van de bijeenkomst gecommuniceerd worden.

Zo ligt er de uitdaging om het curriculum af te stemmen op benodigde 21st century skills en behoeven doorlopende & individuele leerlijnen de aandacht. Ook lijkt heroriëntatie op externe legitimatie nodig op weg naar toekomstgericht onderwijs. Is het onderwijs in staat uit de behoudende cultuur te breken, of zijn externe prikkels noodzakelijk?

De lerende organisatie

Nieuwe, succesvolle onderwijsconcepten lijken maar mondjesmaat door te sijpelen binnen andere klaslokalen. Hoe blijven docenten leerlingen/studenten boeien in de huidige online wereld en hoe verhoudt uw onderwijsinstelling zich hiertoe? Beschikt uw instelling over voldoende professioneel talent en verandervermogen? En wat doet u om de verbinding met het bedrijfsleven, openbaar bestuur en andere onderwijsinstellingen uit de regio te optimaliseren?

Programma

Tijdens de Strategie Summit Onderwijs staat kennis delen, kennis vergaren, inspiratie en netwerken centraal. Kenmerkend voor de Strategie Summits is de specifieke formule van plenaire bijdragen, plenaire discussiemomenten, ronde tafeldiscussies, 1-op-1 gesprekken en tal van informele netwerkmomenten. De deelnemers en aanwezige topsprekers delen niet alleen hun kennis en visie over de meest actuele onderwerpen, maar gaan tevens de discussie aan.

Wilt u meer weten over het programma? Neemt u dan gerust contact met ons op.

 • NetwerkmomentenInformele netwerkmomenten, zoals het ontspannen diner, de aansluitende borrel en de lunch.
 • DagvoorzitterEen professionele en zeer vakkundige dagvoorzitter.
 • Exclusieve settingEen exclusieve setting en sfeervolle ambiance op een prachtig landgoed.
 • Doelstelling en actiepuntenAfsluiting met concrete doelstellingen en actiepunten.
 
 

Onderzoek & Raad van Advies

Om de strategische thema’s binnen de sector vast te stellen is er een onafhankelijke Raad van Advies samengesteld. Samen met hen wordt bepaald welke strategische thema’s tijdens de bijeenkomst centraal staan. Voorafgaand aan de bijeenkomst gaan we met alle deelnemers 30 minuten telefonisch of face-to-face in gesprek, waarbij we de hoofdthema’s van de Strategie Summit bespreken. De uitkomsten van het onderzoek worden gebundeld in het onderzoeksrapport en dienen tevens als basis voor het inhoudelijke programma van de Strategie Summit. Aan het einde van de Strategie Summit ontvangen alle aanwezigen dit onderzoeksrapport.

De Raad van Advies 2015 bestond uit de volgende personen:

 • Arjan Kastelein Drs. A. (Arjan) Kastelein MBA
  Voorzitter Raad van Bestuur, ROC West-Brabant.
 • Alex PeltekianIng. A.J. (Alex) Peltekian RDO
  Voorzitter College van Bestuur, Gearhing.
 • Remmelt Vetkamp Drs. R.B. (Remmelt) Vetkamp MSc
  Financieel directeur en lid College van Bestuur, Nyenrode Business University.
 • Jos KustersJ.J.M. (Jos) Kusters
  voorzitter College van Bestuur, ROC Leeuwenborgh.

(Gespreks)partners

De Strategie Summit Onderwijs biedt u als partner een unieke mogelijkheid om op een effectieve manier direct in contact te komen met onderwijsbestuurders. De Strategie Summit vindt plaats op een prachtige locatie in een ongedwongen sfeer. Voor ons bent u als service provider geen sponsor van de Strategie Summit, maar een inhoudelijk partner. Dit houdt in dat u een waardige content- en gesprekspartner bent voor ons als organisatie en voor de aanwezige deelnemers.

Wilt u effectief in contact komen met circa 60 onderwijsbestuurders uit verschillende onderwijssectoren en het maatschappelijk middenveld? Neemt u dan contact op met Patrick Visser.

 • InzichtU krijgt inzicht in de profielen van de aanwezige deelnemers middels het onderzoeksrapport.
 • OnderzoeksrapportAlle aanwezigen ontvangen na afloop van de Strategie Summit het ter voorbereiding geschreven onderzoeksrapport.
 • OrganisatievisieU heeft de gelegenheid om uw organisatievisie op de thema's te delen middels het onderzoeksrapport.
 • ComplementairAanwezige partners zijn complementair in plaats van concurrerend. Een gezonde balans tussen deelnemers en partners is gegarandeerd.
 

Partners Onderwijs 2015

Tijdens de afgelopen editie waren onderstaande organisaties aangesloten als partner. Klik op de logo’s voor verdere informatie.

Locatie Landgoed Duin & Kruidberg

Duin en Kruidberg

Terugblik 2015

Quotes

“De summit onderwijs is één van de weinige evenementen waar alle onderwijssectoren bij elkaar komen om een inhoudelijk gesprek te voeren."
de heer drs. P.M.M. (Paul) Rullmann,voorzitter, SURF

"Inspiratie roept op tot actie."
De heer dr. O. (Otto) Jelsma, voorzitter College van Bestuur, ROC ID College

"Goede spreiding van inhoud en ontmoeting in een prima omgeving."
De heer mr. drs. H.P.M. (Bert) Nelissen, voorzitter College van Bestuur, INNOVO
CONTACT

 • Sander Braam Project- & sprekersinformatie
  Sander Braam
  Marktmanager
  T +31 (0)30 295 29 13
  M +31 (0)6 51 43 92 64
  Jaarbeurs
  Strategie Summits
  Jaarbeursplein 6
  3521 AL Utrecht
  Postbus 8500
  3503 RM Utrecht